Nieuwsoverzicht

De eerste nieuwbouwwoningen aan de Dr. Boomstraat zijn

30 maart opgeleverd aan de nieuwe huurders. WOV-bestuurslid Nico van Baarsen

heeft de eerste sleutel uitgereikt aan een blije meneer de Vries uit Oostzaan.

1e sleutel

Grote belangstelling

Het inschrijven voor de nieuwbouwwoningen aan de Dr. Boomstraat ging gepaard met grote belangstelling: ruim driehonderd belangstellenden meldden zich aan. De woningen zijn inmiddels toegewezen.

Wat voor woningen zijn het?

De 33 sociale nieuwbouwwoningen in de Doktersbuurt hebben een betaalbare huurprijs en zijn daarom geschikt voor mensen met een laag inkomen. Ze zijn helemaal vrij van aardgas, terwijl een warmtepomp en bodembron zorgen voor vloerverwarming.

Het complex beschikt daarnaast over een aantal zonnepanelen, opgesteld op het dak. Deze zijn bedoeld voor de warmtepomp en huishoudelijk gebruik.

Wanneer vinden de andere opleveringen plaats?

Na de eerste opleveringen van deze week zullen ook de opleveringen van de andere woningen snel volgen. Volgende week worden er nog eens 6 woningen overgedragen aan de nieuwe bewoners.

22 maart 2021

keten weg 
 En daar gaan ook de keten.

15 maart 2021

voorkant met post 
 Straatwerk bijna klaar en de postkasten klaar om post te ontvangen.

18 februari 2021

 straatwerk en verdz achtergrond
 Het straatwerk is gestart en op de achtergrond de verduurzaming op plan 17

13 januari 2021 om 12:00 uur

Grote belangstelling voor nieuwbouw Dr. Boomstraat.Vooraankondiging stop2

De inschrijving voor de woningen is gestopt om 12:00 uur. Er zijn meer dan 300 belangstellenden die zich hebben aangemeld. Uiterlijk vrijdag de 15e januari krijgt iedere belangstellende bericht.

5 januari 2021

Dringend verzoek om niet het bouwterrein te betreden. Het terrein van de nieuwbouwwoningen aan de DR.Boomstraat is nog een bouwterrein. Dat is zolang de hekken er staan dus niet toegankelijk voor publiek. Voor de (ingeschreven) belangstellenden die uiteindelijk ook echt een woning toegewezen krijgen,zullen we ondanks de coronabeperkingen, proberen een rondleiding te verzorgen.

Bedankt voor uw medewerking.

4 januari 2021

 

De verhuur van de nieuwbouwwoningen aan de DR. Boomstraat 10a t/m 30 c is gestart. 


23 december 2020

Vooraankondiging

22 oktober 2020

bijna af

En zonder stijger lijkt die af.

15 oktober

zonder steiger DR.Boom

Mooi he, zonder steiger bijna!

1 oktober 2020

balkonhekkken dakkapelllen
De balkonhekken komen op de platte kar  
dr boom voor dr boom achter
De dakpannen zitten er al weer op! En de achterkant vanuit de lucht

27 augustus

Dakpannen voor dr boom

De dakpannen staan al klaar op de voorgrond. Op het schuine gedeelte zijn de panlatten ook al te zien. 

cplx 17 1024 

 Eind juli. Bouwvak, even rust in de Doktersbuurt. Hier de nieuwbouw van boven.
 juni 17 gaat snel  juli 17 gaat snel
 Half juni  En weer een verdieping erbij half juli 

  11 mei 2020

drboom de muren  drboom de muren 3  drboom de muren 2 
De muren worden al zichtbaar! De kraan steekt boven het dorp uit. Hier boven plan 6 verduurzaming  

 16 april 2020

 De fundering en de riolering er al weer in. En veel beter weer!

Fundering en riolering er in


In weer en wind is gisteren (24 februari) door wethouder Rozemarijn Dral de feestelijke paal geslagen voor complex 17 aan de Dr. Boomstraat. Ondanks de verschrikkelijke weersomstandigheden ging de feestelijke paal soepel de grond in. Alsof de wethouder het zo bedoeld had! Niet voor niets gaf ze later in haar speech aan dat er meer woningen beschikbaar moeten komen voor Oostzaners en dat we moeten blijven samenwerken in de bouw van die nieuwe woningen!

De 33 nieuwe woningen van de WOV zullen naar verwachting begin 2021 klaar zijn en de verhuur zal starten in de 2e helft van dit jaar.!


Img 5482

DSCN1744 20200224 153557 20200224 153618
DSCN1746 20200224 154623 20200224 153603

 

 


27 janauri 2020:  Tot wel 155 meter diep !

20200120 093519

wko complex 17 Oostzaan 2 20200120 093525

 

   

Na de sloop van de oudbouw zijn de werkzaamheden gestart die het nieuwe gebouw van wamte moeten voorzien. Dat gaat  niet meer via aardgas en cv-ketels maar voor de nieuwe woningen met warmtelussen en een warmtepomp. Voor de woningbouw uniek in Oostzaan! Eerst wordt er een gat geboord tot wel 155 meter diep en hier komt een zogenaamde aardlus in. Dit zijn slangen die met een lus met elkaar doorverbonden zijn. Hierdoor vloeit water met daarin een koelvloeistof. De vloeistof stroomt door de warmere bodem, warmt daardoor op en stroomt verder door de buizen, weer terug naar het oppervlak. Elke bewoner van de nieuwbouw heeft straks een individuele warmtepomp die deze warmte uit de aarde gebruikt voor de verwarming van de woning.


30 oktober 2019: Sloopwerkzaamheden gaan snel!

 De bekende gevelsteen5gevelstenen zijn gered voor toekomstig gebruik in het nieuwe complex.

De rest van het gebouw is echter heel snel aan het verdwijnen ! 

De slopers verzamelen zoveel mogelijk materialen apart in.

De slopers zorgen voor zo min mogelijk overlast voor de buurt tijdens de werkzaamheden.

De verwachting is dat het sloopwerk in november klaar is.

13 augustus13 augustus

16 september16 september 7 oktober7 oktober

 22 oktober22 oktober

 29 oktober29 oktober  29 oktober b29 oktober

Start (sloop)werkzaamheden augustus 2019

Na de 2e recent georganiseerde informatieavond voor de buurtbewoners is het dan nu echt zo ver! De eerste werkzaamheden zijn gestart. Begonnen is met de asbestsanering. Dat is nodig om het gebouw veilig en schoon te kunnen slopen. Op de 2e foto zie je meteen al het effect: het lage groen uit de tuinen is weg, balkonhekken zijn gesloopt en rondom de ramen zijn alle kitranden weggehaald. 

Na alle voorbereidende werkzaamheden zal uiteindelijk de sloop van de woningen nog dit jaar plaatsvinden.

Start asbestsanering klein 2

Start asbestsanering klein

Bewonersinloopavond november 2018

Het was lekker druk 26 november met bewoners die langskwamen op het stadhuis. In het stadhuis had de WOV en de aannemer Van Braam-Minnesma een presentatie van alle plannen rondom de sloop van en nieuwbouw voor complex 17, (Dr. Boomstraat 10 t/m 48).

Belangrijk voor de buurt was natuurlijk hoe het nieuwe complex er uit gaat zien en hoe we zoveel mogeliijk gaan zorgen voor veiligheid tijdens sloop en bouw en beperking van de bouwoverlast.

Inloopavond stadhuis Oostzaan complex 17 WOV

 

Nieuws juli 2018.

We hebben het hieronder even in een grafiek vervat. Voor de meeste bewoners aan de Dr. Boomstraat is er nu een nieuwe woning. Of bewoners zijn al verhuisd of er is duidelijkheid over de toekomstige wisselwoning of definitieve woning elders in Oostzaan.

We hebben natuurlijk niet veel vrijkomende woningen per jaar in Oostzaan maar zoals het nu gaat komt iedereen netjes op tijd in een nieuwe woning die hopelijk ook nog passend is bij de woonwensen. 

Status verhuizing juli 2018

Nieuws uit Augustus 2017

Recent is in samenwerking met de gemeente Oostzaan duidelijk geworden dat er voor stadsvernieuwingsurgenten geen vooraf opgelegde beperkingen (meer) zijn in de keuze voor een nieuwe woning. Ook een keuze voor een eengezinswoning is mogelijk.

Dat is goed nieuws voor alle bewoners die een andere woning in Oostzaan zoeken. Uiteraard moet de nieuwe woning qua huurprijs wel passend zijn bij het inkomen. In een persoonlijk gesprek moet duidelijk worden of de nieuwe huur voor u als toekomstige bewoner passend is en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Met alle bewoners die nu een reservering hebben zullen we contact opnemen om vervolgstappen te kunnen zetten.

 

Juli 2017

De eerste nieuwsbrief is een feit en daarmee hopen we iedereen goed te informeren over de stand van zaken. We hebben een kopie hier op de website gezet. Deze kunt u vinden bovenaan de pagina, in het blauwe menu.

December 2016

Bovenaan de pagina vind u in het blauw het menu wat toegang geeft tot meer artikelen. Steeds meer informatie zullen we via deze website met u delen. We hebben de nieuwe plattegronden met strekkende meters afgebeeld onder het menu kopje -Voorlopig ontwerp en plattegronden-.  U kunt nu beter zien hoe breed of diep een kamer is.